Søndag: Tradisjonelt fiske på Los Boliches-stranden i Fuengirola, gjenskaper den tradisjonelle “Tirada del Copo”

Publisert

Arrangementet finner sted fra kl. 08.30 ved siden av strandbaren Los Náufragos. Også i år arrangeres dette fisket som en aktivitet før feiringen av Feria del Carmen, som også arrangeres 15. august.

“Tirada del copo” er en fiskeform som ble praktisert av sjøfolkene i Boliches til langt inn i forrige århundre, men som ikke lenger er tillatt på grunn av restriksjoner fra fiskerimyndighetene. Det går ut på å forankre to tau ca. 50 meter fra land, slik at flere personer fra land kan trekke i tauene som forbinder dem med nettet – som danner en fangstpose – og fange den fisken de finner på sin vei.

Søndag 9. juli vil Fuengirola gjenskape den tradisjonelle fiskekunsten “Tirada del Copo” på stranden i Los Boliches. Tirada del Copo finner sted fra kl. 8.30 i den naturlige tørrdokken foran Yaramar Hotel og ved siden av strandbaren Los Náufragos. Den 15. august blir det en ny utgave av denne utstillingen.

Arrangementet fremhever verdien av sjøfartstradisjonen til mange bolicheros som praktiserte denne formen for fiske, som levebrød. Derfor inviterer rådhuset i Fuengirola alle Fuengiroleños og besøkende til å delta på det som har blitt en etterlengtet begivenhet i Los Boliches.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter