Feria de Malaga 2023: Dette er datoene og årets nyheter

Publisert

Den store festivalen på Costa del Sols hovedstad arrangeres fra 12. til 19. august, med start ved midnatt den 11. august med fyrverkeri og musikkshow på stranden – stedet og datoen for åpningstalen endres, og blir lørdag 12. august sammen med pilegrimsvandringen og “encedido”.

12. til 19. august

Festlighetene innledes som vanlig ved midnatt fredag 11. august, med fyrverkeri på byens strender. Kommunen opplyser at det også blir et “lysende” show, noe som tyder på at det i år blir en gjentakelse av showet med de rundt hundre dronene som hadde premiere i fjor, der tradisjonelle bilder av byen og messen ble projisert.

Dette er ikke den eneste nyheten som vil bli gjentatt. I år vil kommunen opprettholde endringen av sted og dato for åpningstalen, som vil finne sted lørdag 12. desember sammen med feiringen av pilegrimsvandringen i det historiske sentrum og tenningen av El Real, i stedet for på fyrverkerikvelden, slik det har vært gjort frem til i fjor.

Ifølge Teresa Porras, rådmann for festligheter, skyldes denne endringen i kunngjøringen behovet for å “beskytte” strendene i hovedstaden. “Sannheten er at situasjonen på stranden ikke var den mest ideelle, så vi har bestemt at folk kan gå til stranden dagen etter uten problemer og prøve å holde åpningstalen i El Real for å se hvordan det ser ut”, sier hun i et intervju.

Det var sangeren og låtskriveren María Peláe fra Malaga som innviet endringen av sted og dato for åpningstalen, som hun holdt på en catwalk foran El Real, akkompagnert av ordføreren i Malaga, Francisco de la Torre, og ordføreren i Malaga. Etter talen trykket kunstneren på knappen som tente belysningen i Cortijo de Torres.

Malagas gjenerobring

Med godkjenningen av datoen har Malaga bystyre forklart at den er i samsvar med bestemmelsene i messeforordningen, der det i artikkel 3 heter: “Malagamessen arrangeres i august måned. For den årlige fastsettelsen av kalenderen er det nødvendig å inkludere den 19. august som en referanse, til minne om de katolske monarkenes gjenerobring av Malaga og innlemmelsen i Castillas krone. Varigheten av hver utgave vil bli fastsatt etter avtale med det lokale styret”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter