Feiret nasjonaldagen i Benalmádena

Publisert

Arrangementet, som ble organisert av den lokale norske skolen, ble overvært av ordføreren og mange innbyggere og besøkende.

Den norske skolen i Benalmádena – Den Norske Skolen – arrangerer tradisjonelt en et tog hver 17. mai. I årevis har lokale nordmenn feiret dagen med sine spanske naboer og andre internasjonale innbyggere.

Mer enn 400 nordmenn er registrert som bosatt i Benalmádena. I likhet med tidligere år deltok ordfører Víctor Navas og rådmann Pablo Centello i paraden denne onsdagen.

Ordføreren, som talte på spansk og engelsk, understreket hvordan det norske samfunnet, med mer enn 400 registrerte innbyggere, er en del av det bredere internasjonale samfunnet i Benalmádena med mer enn 100 nasjonaliteter. Navas takket skolen for nok en gang å ha invitert ham til å delta i feiringen av nasjonaldagen.

I sin tale minnet Trude Jahren, rektor ved den norske skolen, sine landsmenn i Benalmádena om ikke å ta friheten for gitt.

“Fraværet av en alvorlig konflikt her i vårt lille samfunn kan gjøre det lett å glemme at frihet for mange mennesker ikke er en selvfølge. Dessverre er det for mange konflikter i verden i dag, og dessverre er det for mange mennesker som fortsetter å kjempe daglig for frihet, og vi må alle engasjere oss i solidaritet med dem”, la hun til.

På arrangementet utenfor Casa de la Cultura understreket nordmennene at de er “veldig heldige” som bor i Benalmádena, en “sjenerøs og gjestfri kommune” der representanter fra mange land bor sammen.

“La oss være gode rollemodeller for den unge generasjonen gjennom sjenerøsitet, toleranse og respekt”, fortsatte Trude Jahren.

“La oss fortsette å lære av hverandre uavhengig av hvem vi er, hvor vi kommer fra eller hva vi tror på. Å lære å bli kjent med andre, som ikke nødvendigvis er som oss, skaper større forståelse og samhold og er nøkkelen til et mer rettferdig og fredelig samfunn.”

Alle som var med å arrangere dagen ble takket for å ha hjulpet til med feiringen: Det lokale politiet, musikerne i Benalmádena-bandet som spilte norske tradisjonelle sanger og den spanske skolen Colegio Jacaranda.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter