Færre turister til Costa del Sol

Publisert

For første gangen siden 2012, registrerte man et fall i antallet turister som besøkte Costa del Sol denne sommeren. Rekordtall fra 2017 var vanskelige å slå men årets tall viser at turistene igjen har begynt å reise til Tyrkia og Egypt.

Britene utgjør den største gruppen turister som besøker Costa del Sol med 27.3 %. Antallet briter denne sommeren gikk ned med 5.6% sammenliknet med 2017.

Etter britene er det franskmenn og tyskere som besøker Costa del Sol mest. Antallet tyskere er ned 6.2% og antallet franskmenn ned 10.3%.

Turistene legger fortsatt fra seg mye penger på solkysten, dette tallet økte i år til tross for et fall i antall besøkende. I snitt legger en turist igjen 1177 Euro her i løpet av oppholdet. Snittet pr døgn er 132 Euro pr gjest.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter