Europas lengste svømmebassenget ligger i Andalucía

Publisert

Sommeren er her, temperaturene stiger, og de kommunale svømmebassengene åpner igjen over hele Spania. Men det er ett basseng som skiller seg ut fra de andre, for det er det lengste i Europa, og det ligger tilfeldigvis i Jaén midt i Andalucía.

Det er det 85 meter lange naturbassenget Amurjo, som vanligvis åpner portene i midten av juni. Bassenget ligger i Orcera, i hjertet av Sierra de Segura, i Jaén-provinsen.

Æren av å bli kalt Europas lengste svømmebasseng bestrides av Riosequillo-bassenget i Madrid, som er 4500 kvadratmeter stort og har en kapasitet på 2305 personer. På grunn av Riosequillo-bassengets spesielle form er det likevel Orcera-bassenget som innehar denne rekorden, utelukkende på grunn av sin lengde.

Det er verdt å merke seg at Orceras kommunale svømmebasseng ble bygget helt tilbake i 1972, og ifølge kommunen “har det blitt forbedret år etter år for å oppnå det utseendet det har i dag”.

Svømmebassenget genererer 15 direkte arbeidsplasser årlig i sommersesongen. Dette kommer i tillegg til de 31 arbeidsplassene som genereres i sommersesongen av tre serverings- og servicebedrifter som ligger ved siden av bassenget.

I tillegg fremhever rådhuset “den positive effekten som volumet av besøkende har på resten av landsbyens næringsdrivende, lokale leverandører, salg av olivenolje og typiske produkter fra området”.

Orcera kommune forklarer også at bassengene, med unntak av saltvannsbassengene, tømmes ved sesongslutt. Vannet går ikke til spille, men resirkuleres tilbake til vannressursene som lokalsamfunnet bruker til vanning.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter