Europas beste restaurant for sjømat ligger i Fuengirola

Publisert

Opinionated About Dining (OAD)-guiden er tilbake i år, og nok en gang har den en Malaga-aksent. Denne gangen er det imidlertid Malaga som troner øverst på listen over de beste uformelle restaurantene i Europa.

Los Marinos José, en restaurant i Fuengirola som spesialiserer seg på fisk og sjømat, og som drives av Pablo og José Sánchez sammen med sine tre brødre, og som for drøyt to måneder siden gjenåpnet etter en omfattende oppussing, har fått førsteplassen.

Etter flere år på tredjeplass tar restauranten gullmedaljen på et podium som er monopolisert av Spania, med D’Berto (O Grove) og Elkano (Getaria) på henholdsvis sølv- og bronseplass. Men Los Marinos José er ikke det eneste spisestedet i Malaga som er med i den nye OAD-rangeringen. Tre andre restauranter fra provinsen er også blant de 100 beste: Hermanos Alba fra Malaga (53. plass), Tánicos fra Fuengirola (65. plass) og Parador Playa fra Benalmadena (96. plass).

Fra da av finner vi ytterligere 18 restauranter opp til de 700 som er inkludert i denne listen: Kutral, Ronda (133); La Taberna de Mike Palmer, Malaga (161); Sidrería Usategui, Marbella (205); El Campanario Golf, Estepona (228); Arte de Cozina, Antequera (238); Uvedoble, Malaga (262); Chinchín Puerto, Caleta de Vélez (279); Marisquería Jacinto (298); Bar Fiesta, Marbella (411); Tragatá, Ronda (418); Tragabuches (453), La Milla, Marbella (461), El Higuerón, Fuengirola (480); Marisquería Godoy, Málaga (549); Taberna de Miguel, Estepona (551); La Cosmopolita, Málaga (561); El Pimpi, Malaga (635); og Leña, Marbella (661).

Los Marinos José er den mest oppsiktsvekkende nyheten i den siste rangeringen som OAD har publisert, selv om Malaga også er representert i de to andre kategoriene: topprestauranter og klassikere. I toppkategorien er Ronda-baserte Bardal (33. plass), Malaga-baserte Kaleja (38. plass) og Marbella-baserte Skina (39. plass) blant de 50 beste.

På 28. plass fortjener Smoked Room en spesiell omtale, til tross for at den ligger i Madrid, har den Marbella-DNA ettersom den tilhører Dani García-gruppen. På samme liste anbefales også Sollo, José Carlos García Restaurante og El Lago. I den klassiske kategorien er to andre restauranter fra provinsen inkludert, begge i Marbella: Areia (265) og Grill Marbella Club (348).

Opinionated About Dining startet som en blogg, men har vokst til å bli en respektert internasjonal guide. Det var newyorkeren Steve Plotnicki som startet den for litt over ti år siden for å dele sine matopplevelser. Men han ønsket å gå lenger, og fra å dele sine egne meninger gikk han videre til å tilby resultatene av en rekke undersøkelser utført av nesten 8000 velgere. I dag er det velgernes erfaringer som ligger til grunn for stemmesystemet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter