En viss oppmykning av vannrestriksjonene

Publisert

Påskeregnet har fylt opp vannmagasinene i Málaga-provinsen i en slik grad at den regionale tørkekomiteen på sitt siste møte besluttet å lempe på restriksjonene, i hvert fall frem til oktober. Derimot har komiteen ikke tatt stilling til påfylling av vannmagasinene, noe som er opp til hver enkelt kommune.

Maksimumsforbruket per innbygger økes fra 160 til 200 liter per dag i hele Málaga-provinsen. De regionale myndighetene understreker imidlertid at situasjonen fortsatt er alvorlig, og av provinsens syv vannreservoarer er det bare La Concepción i Marbella som for øyeblikket befinner seg på et “moderat” nivå. Spesielt La Viñuela-reservoaret øst for Málaga har ennå ikke kommet seg tilstrekkelig til å forlate det høyeste tørkevarslingsnivået.

Beslutninger om fylling av private bassenger, samt bruk av stranddusjer og fontener, er den enkelte kommunes ansvar. Komiteen har imidlertid økt vannforsyningen til landbruket i regionene Guadalhorce og Axarquía, mens enkelte planer og vannoverføringer er stanset inntil videre.

Siden 8. mars har vannmagasinene blitt fylt opp med 65 kubikkhektometer vann, noe som ifølge avisen Diario Sur tilsvarer et års forbruk i Málaga-provinsen. Totalt rommer dammene for øyeblikket 163 kubikkhektometer, noe som til tross for den bemerkelsesverdige forbedringen bare er 26 % av den maksimale kapasiteten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter