Egyptisk museum flytter til Malaga

Publisert

Det egyptiske museet i Melilla (MEM) er på utkikk etter et hjem i Malaga. Museet, som drives av Gaselec-stiftelsen og har en av de mest omfattende samlingene i Spania om det gamle Egypt, stenger dørene for godt og kunngjør at de har til hensikt å flytte til Costa del Sol.

“Selv om det ikke finnes noen eksakt åpningsdato, arbeider vi for å sikre at denne flyttingen blir gjennomført på best mulig måte, slik at vi kan fortsette med oppdraget om å spre og bevare den egyptiske kulturarven”, forklarer direktør Gustavo Cabanillas i et brev som er publisert på nettsiden deres.

MEM begrunner dette tiltaket med “vanskelighetene med å finne økonomiske ressurser og arbeidskraft”, og setter sin lit til at flyttingen vil øke besøkstallene i en by der turismen fyller museene hver dag. Museet vil skifte navn til MEMA (Málagas egyptiske museum) og vil vise noen av de 1500 gjenstandene fra denne private samlingen, som er resultatet av 25 års innsamling. I Melilla har rundt 300 arkeologiske gjenstander vært utstilt over tre etasjer siden 2021.

Foreløpig er flyttingen til Malaga på et veldig tidlig stadium, ettersom den offentlige nedleggelsen i Melilla fortsatt er svært ny. Det er allerede etablert kontakter med ulike institusjoner i Malaga, men den største utfordringen er fortsatt å finne et senter som er stort nok til å huse disse verkene.

Ifølge hjemmesiden deres er MEM det andre stedet i Spania som utelukkende er viet faraoenes kunst, sammen med det egyptiske museet til Clos Archaeological Foundation i Barcelona. Bare dette og det nasjonale arkeologiske museet i Madrid overgår det i antall gjenstander.

Gaselec-stiftelsen, som eier samlingen, er en privat, ideell kulturinstitusjon som ble opprettet i Melilla i 2004 “som svar på behovet for å øke antallet kulturarenaer, styrke utviklingen av kultur, fremme vitenskapelig forskning, beskyttelse av fauna, flora og miljø”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter