Costa del Sol forblir under «karantene» – håper på 18. mai

Publisert

Mens store deler av Spania og Costa del Sol mandag går videre til «fase 1» og med det før igjen litt mer av sin normale frihet forblir Malaga-provinsen i fase 0.

Dagen etter at denne nyheten blir kjent rapporterer man om fire nye Corona-relaterte dødsfall i Malaga. Samtidig er antallet smittede rekordlavt.

Mens Almeria, Cadiz, Cordoba, Huelva, Jaena og Sevilla går til fase 1 forblir Granada og Malaga-provinsen i fase 0.

PP-ministeren “forstår ikke dette”

Helseminister for Andalucia-regionen, Jesús Aguirre sier om beslutningen som ble tatt i Madrid at han «ikke forstår hva måleståkk helsedepartementets har brukt for å komme til denne beslutning. Aguirre er utdannet lege og folkevalg fra Partido Popular. Junta de Andalucia har bedt helsedepartementet i Madrid om å få oversendt beslutningsgrunnlaget for at de må forbli i fase 0.

Data viser flest smittede i Malaga og Granada. De to provinsne forblir i fase 0 mens resten av Andalucia går til fase 1.

Noe av bakgrunnen for regjeringens avgjørelse er at Granada by og Malaha har hatt mer enn 10 smittede pr. 100.000 innbyggere. Nettopp en av faktorene man holder øye på med tanke på nedskalering.

For Andalucia er regjeringens beslutning lite velkomme. Store deler av Andalucia har hatt svært lite Corona-smitte.

Regionen er langt mer avhengig av turisme enn Spania i snitt. Bedriftene på Costa del Sol fikk påskesesongen helt ødelagt av Corona-viruset og de strenge tiltakene som fulgte. Nå vil man ha kysten åpnet for nasjonale turisme og senere internasjonal turisme. Denne første utsettelsen er lite velkommen i Andalucia.

Kan gå til fase 1 om en uke.

Fra nasjonalt nivå er beskjeden pakket inn pent, man sier man at Malaga og Granada ligger godt an og er «nære» de kravene man stille for å gå fra fase 0 til fase 1. Myndighetene i Malaga kan sende en ny «søknad» til Madrid om få dager, med oppdaterte tall, og om disse er gode nok kan man gå til fase 1 om en uke, altså mandag 18. mai.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter