Costa del Sol forbereder seg på “historiens tørreste år”

Publisert

Costa del Sol begynner å merke virkningene av den verste tørken i manns minne i Malaga-provinsen. Fuengirola er den første store kommunen på vestkysten som slutter seg til de nattlige kuttene som Vélez-Málaga og Rincón de la Victoria i Axarquía-regionen har gjennomført siden slutten av fjoråret.

Ifølge kilder fra det offentlige selskapet Acosol, som er underlagt sammenslutningen av kommuner på den vestlige Costa del Sol, kommer Fuengirola i tillegg til Casares når det gjelder kutt i den offentlige forsyningen. I løpet av de neste to månedene kan det ikke utelukkes at flere kommuner som i flere tiår har hatt Concepción-reservoaret som sin viktigste forsyningskilde, kommer til. Heller ikke denne demningen er skånet for vannmangelen, som har ført til at provinsen for første gang i historien ligger under de hundre kubikkhektometerne som er lagret i de syv vannmagasinene i Malaga.

Fra og med den tredje uken i januar vil Fuengirola redusere vanntrykket mellom midnatt og klokken syv om morgenen. Det betyr at rundt 300 000 innbyggere i Malaga vil oppleve en eller annen form for begrensning i vannforsyningen i løpet av natten. Disse nattlige kuttene vil blant annet ramme to av de fem mest folkerike kommunene i provinsen.

I tillegg til kommunene Fuengirola og Velez er det kommunene Rincón de la Victoria, allerede nevnte Casares, Torrox, Nerja-byen Maro, der nivåene av “naturlig radioaktivitet” gjør det uforenlig å bruke vann fra springen som drikkevann, og 16 andre mindre kommuner i det indre av provinsen (de fleste i Axarquia-regionen).

Konsistoriet i Fuengirola advarte allerede i romjulen om at alt var klart for at selskapet Gestagua, som har ansvaret for vannforsyningen, ville iverksette “en kalender med planlagte avbrudd i forsyningen” hvis det ikke regnet “umiddelbart”. Både kommunen og Vélez-Málaga har også i flere uker arbeidet med å lete etter mulige borehull for å finne grunnvann som kan brukes til drikkevann.

En nyhet når det gjelder nedskjæringene som begynner mandag 15. januar i Fuengirola, er at tiltaket iverksettes fra søndag til fredag, med den hensikt å gi brukerne mulighet til å “forene familieliv på lørdager og å forårsake så lite skade som mulig på hotell- og restaurantsektoren”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter