25.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
26.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Brøt seg inn i boliger mens eierne var hjemme

En gjeng som opererte i Fuengirola, Nerja, Marbella og Malaga spesialiserte seg på innbrudd i «velstående hjem», noen ganger med vold mot eierne om de var hjemme.

Spansk politi har etterforsket banden siden september 2018 og nå arrestert ti personer, blant dem tre kvinner. Politiet fant smykker til en verdi av over 200.000 Euro hos de arresterte.

Gjengen skal ha vært svært godt organisert og fulgt stort sett samme fremgangsmetode. De fire man antar er bandens ledere hadde ansvaret for å finne frem og velge ut boliger man anså for å være gode mål. Etter at man hadde valgt ut målet gikk «jobben» videre til de som var spesialisert på selve innbruddet. Dette var folk med svært god kjennskap til hvordan dørlåser fungerer og teknikken man kaller «bumping».

Tredje gruppen i gjengen var ansvarlig for transport. Bilene de brukte til og fra innbruddene ble raskt solgt videre for på den måten gjøre det vanskeligere å spore opp gjengen.

Fjerde og siste gruppe innad i gjengen hadde ansvaret for tyvegodset. Blant annet smeltet de om stjålet gull så det ikke kunne spores opp.

Av de ti som opprinnelig ble arrestert sitter tre fortsatt i varetekt.

Relaterte saker

- Advertisement -