Briter og svensker kjøper mest eiendom på Costa del Sol

Publisert

Pensjonister fra Argentina og Nord-Amerika er nye markeder. Briter, svensker og nederlendere er fortsatt de største utenlandske kjøperne på Costa del Sol.

Pensjonister på jakt etter en bolig nummer to, tele-pendlere eller investorer som ser etter muligheter, kjøper med en startpris på 300 000 euro.

Britene står for 14 % av boligkjøpene. Deretter følger svensker (12 %) og nederlendere (8 %) blant de utenlandske kjøperne. Det viser en undersøkelse bestilt av Inmobiliaria Sonneil, som avisen La Opinión de Málaga refererer til.

Briter, svensker og nederlendere har stått for mer enn en tredjedel av boligkjøpene i årets første kvartal. For Spania som helhet står utlendinger for 13,3 prosent av boligkjøpene. Flest kjøp av utlendinger skjer i Alicante og Santa Cruz de Tenerife, med Malaga-provinsen på tredjeplass.

“Det er først og fremst pensjonister eller de som er i ferd med å pensjonere seg, som er på utkikk etter en bolig der de kan oppholde seg lenge, spesielt om vinteren”, sier Germán Pascual fra Inmobiliaria Remax i Torremolinos.

Klassiske kyst- og turiststeder som Marbella, Estepona, San Pedro, Fuengirola, Torremolinos og Mijas ligger fortsatt øverst på listen med sin nærhet til stranden og havet.

Fjernarbeidere eller digitale nomader har blitt en ny kjøperprofil de siste årene. De jobber i teknologisektoren, med markedsføring, grafisk design eller i media og skriver artikler i andre land som Storbritannia og Tyskland.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter