Bøndene varsler storstilt traktordemonstrasjon i Malaga neste uke

Publisert

I mellomtiden er det planlagt flere demonstrasjoner i morgen (14. februar), med veisperringer på flere viktige veier i provinsen fra kl. 10.00.

En ny stor traktordemonstrasjon vil finne sted i Malaga 21. februar, når misfornøyde bønder fortsetter sine demonstrasjoner mot EUs strenge landbrukspolitikk.

Organisasjonene som står bak protestene – Asaja, Coag, UPA og Cooperativas Agro-Alimentarias – møtte media for første gang mandag 12. februar etter at demonstrasjonene startet i forrige uke.

Protesten 21. februar forventes å bli et storstilt arrangement, og i morgen (14. februar) er det planlagt flere demonstrasjoner med påfølgende veisperringer på ulike hovedveier i Malaga-provinsen fra kl. 10.00. De berørte veistrekningene vil være A-45 km 86 ved San Benito, A-92 km 149 ved El Faro, A-92M km 7 ved Paneque og A-384 ved Almargen-krysset.

Lederen for Cooperativas Agro-Alimentarias, Carlos Cinta, sier at målet med protestene er å gjøre “så lite skade som mulig” på befolkningen. “Situasjonen på landsbygda er svært dårlig. Vi får mer og mer byråkrati. Vi er tvunget til å være både forvalter, skattebetjent og regnskapsfører”, sier han.

Generalsekretær i Coag, Antonio Rodríguez, appellerte til politikere og allmennheten. “Dette er ikke bare et problem for bøndene, det er et problem for hele befolkningen. Hvem skal spise hvis vi ikke produserer mat?”, advarte han. Han viste til sitrondyrkerne i Guadalhorce-dalen som eksempel. “Hvilken mening gir det at vi spiser sitroner som kommer fra Sør-Afrika, mens sitronene herfra råtner på bakken?”, la Rodríguez til.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: