Bombe på strand i Marbella

Publisert

Bombegruppen ble tilkalt etter at en sprengladning, trolig fra den spanske borgerkrigen, ble funnet på en strand i Marbella.

Spesialister fjernet gjenstanden fra Guadalmina-stranden etter at den ble funnet av arkeologer som var i ferd med å undersøke et hus i nærheten av Marbellas romerske bad tirsdag ettermiddag.

Arkeologene var i ferd med å undersøke omgivelsene rundt en yttervegg på et hus som ble skadet av en storm i fjor, da de gjorde funnet ved 14-tiden.

“Vi fant et udetonert prosjektil, og vi ringte det nasjonale politiet som kom for å vurdere det og aktiverte protokollen”, sier arkeolog Miguel Vila til SUR.

“De tilkalte bombegruppen fra Tedax, som kom fra Malaga og fjernet det på en trygg måte. Vi vet ikke om de kommer til å detonere den på en kontrollert måte. Vi gjennomfører nå forebyggende arkeologiske undersøkelser i området”, legger han til.

Muren til huset ved siden av badet falt ned i en storm for halvannet år siden, og siden da har eieren forsøkt å reparere den etter avtale med myndighetene.

Et av spørsmålene som administrasjonen har tatt opp, er en forutgående arkeologisk undersøkelse for å finne ut om reparasjonen av muren påvirker arkeologiske funn. “Foreløpig hadde vi ikke funnet noe før vi fant prosjektilet”, sier han.

Vila presiserer at det dreier seg om en 40 centimeter lang gjenstand som “var veldig rusten”, så han utelukker ikke at den kan ha ligget i sjøen og blitt ført med strømmen. Selv om det aldri har skjedd ham før, forstår han at prosjektiler er noe som “går igjen”, og han tror at dette kan stamme fra den spanske borgerkrigen, selv om han ikke kan bekrefte det.

“Det er vanlig å finne denne typen bomber på stranden i området fra Malaga mot Almeria som følge av bombardementet av sivilbefolkningen under La Desbandá”, sier Vila.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter