Vindkast tvang piloten til å avbryte landingen til flyet fra Trondheim

Publisert

Reisende på et fly fra Trondheim opplevde en dramatisk landing på flyplassen i Málaga midt på dagen onsdag da et kraftig vindkast endret vindretningen.

Landingen ble en nyhet etter at den ble publisert på Twitter av meteo365.

Dyktige norske piloter, kombinert med koordinering fra kontrolltårnet, førte en komplisert situasjon til en vellykket avslutning.

Vinden i Málaga er som regel ganske forutsigbar. En lett østlig bris onsdag ettermiddag førte til at flyet landet på rullebane 2 (12/30), noe som betyr at flyet kommer fra innlandet og lander mot havet.

En plutselig vinddreining fikk imidlertid piloten og kontrolltårnet til å avbryte landingen.

Flyet fikk sterk medvind under landingen og måtte ta av igjen da flyet var på bakken.

Kilder på flyplassen sier til Diario SUR at en Boeing 737 kan lande med en medvind på opptil 10 knop, selv om den ideelle situasjonen er å lande i motvind. Men når sterke vindkast destabiliserer manøveren i det kritiske øyeblikket, må piloten ta en rask beslutning om å avbryte landingen.

På det andre forsøket landet flyet uten større problemer.

Etter 15 minutter ble innflygingen til Málaga endret til rullebane 1 (13/31) ettersom flyet landet fra sjøen mot fjellene.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter