Arabiske souk i Benalmádena fra 24. til 27. august.

Publisert

Ut denne uken kan man i Benalmádena nyte den arabiske kulturen gjennom dens produkter og tradisjoner. Fra 24. til 27. august vender den arabiske souken tilbake til Benalmádena by.

De sentrale gatene i byen vil være pyntet med tekstiler og telt, og i bodene kan du finne et bredt utvalg av arabiske produkter som krydder, klær, keramikk, verksteder, kalligrafer og søtsaker. Hvis du er glad i arabisk gastronomi, kan du blant annet nyte maurisk te, couscous og falafel i den muslimske tavernaen.

Totalt vil det fra Calle Real til Santo Domingo de Guzmán-kirken være mer enn 40 boder med alle slags produkter, et bredt og variert tilbud, fra tebutikker til kunsthåndverk, klær og gastronomi. I år blir det også en rekke aktiviteter og verksteder for ulike aldersgrupper.

Torsdag 24. mai er den offisielle åpningen av denne souken, og arrangørene, Andalucía Medieva, har i samarbeid med rådhuset og Aceb forberedt interaktive parader med musikere og dansere som turnerer rundt på markedet, forestillinger ved kirkedøren, en økologisk karusell, et lekesenter for barn, lekebord og en gratis fotoseanse med tidsriktige figurer, spesielt bak kirken Santo Domingo de Guzmán.

I tillegg arrangeres det hver dag om formiddagen workshops i keramikk, maling, henna og arabisk te (på kirkepromenaden). Om kvelden blir det musikkparade, og kl. 22.30 blir det flere konserter på Plaza de Andalucía med gruppen Alhambra.

Gonzalo Laguna, arrangør av arrangementet, understreker at “det har blitt et referansepunkt på Costa del Sol og har klart å skape seg en nisje som kulturattraksjon”. Han kunne også fortelle at man har økt antallet små konserter “som avslutning på hver dag”, og at det vil være områder for barn med en hånddrevet karusell, samt fritidsaktiviteter og gjenskaping av hvordan alt foregikk på den tiden, “slik at de kan lære om datidens skikker med et variert gastronomisk tilbud”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter