Amnesty International bekymret etter politi-innkjøp i Marbella

Publisert

Politiet i Marbella har kjøpt inn 15 såkalte elektrosjokk-våpen, såkalte «Taser». Politiet hevder de trenger disse potensielt dødelige våpnene, «for å unngå fysisk kontakt og eventuell Corona-smitte».

Amnesty Internacional har sendt ett brev til Marbellas ordfører Angeles Muños, hvor man utrykket sin bekymring for at bruken av disse våpnene og skadene de kan påføre, spesielt sårbare grupper. Amnesty ber rådhuset utforme ett regelverk som regulerer politiets bruk av disse våpnene som kan være dødelige for folk med f.eks. hjertefeil.

En vanlig kritikk mot at politiet utrustes med såkalte «ikke-dødelige» våpen er at de senker politiets terskel for bruk av potensielt dødelig vold. Politimenn har vil i en spent situasjon være raskere med å bruke vold om våpenet er klassifisert som «ikke dødelig» har erfaring vist.

Nyhetsbyrået Reuters har registrert over 1000 tilfeller hvor bruk av en Taser har vært med til å fremprovosere en persons død.

Politiet i Torrevieja ble i Torrevieja utstyrt med Taser i 2019.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter