Uvær fra og med tirsdag på Costa del Sol

Publisert

“Regnet, som kan være kraftig, vil være vedvarende og ledsaget av hagl og tordenvær”, sier Rubén del Campo, talsmann for det spanske værvarslingsbyrået.

Det blir nok en våt uke i store deler av Spania. Ankomsten av en ny “dana” (et isolert lavtrykk på høyt nivå) vil komplisere været fra i morgen, tirsdag, og etterlate seg “regn- og stormbyger, som lokalt kan være kraftige, vedvarende og ledsaget av hagl” i områder øst på fastlandet og på Balearene, ifølge Rubén del Campo, talsmann for det statlige værbyrået (Aemet).

Etter en mandag med overgangsvær (med temperaturer opp mot 31 grader i Malaga by), vil ustabiliteten vende tilbake til provinsen fra og med tirsdag. For øyeblikket har Aemet satt muligheten for nedbør i Malaga til 85% fra i morgen ettermiddag. Temperaturene vil også falle: kvikksølvet vil ikke overstige 27 grader.

“I områdene ved den andalusiske middelhavskysten er det større sannsynlighet for tordenvær i morgen og tidlig onsdag morgen. For øyeblikket plasserer de to viktigste værmodellene Dana i området rundt Cadizbukten, men med noen forskjeller. Den største sannsynligheten for byger vil være i morgen kveld og tidlig morgen i provinsen Almeria og den østligste delen av Granada og Jaén-provinsene, der gule værvarsler nettopp er blitt aktivert”, forklarte den lokale væreksperten José Luis Escudero i SUR-bloggen “Tormentas y Rayos” (uvær og lyn) .

For øyeblikket er Aemet-prognosen for Andalucía på tirsdag “delvis overskyet himmel med intervaller med høye skyer, økende i løpet av dagen til overskyet fra sør til nord, uten å utelukke regnbyger, mer intense fra ettermiddagen og utover, når de vil være ledsaget av tordenvær og kan være lokalt sterke. Maksimumstemperaturen vil synke i Middelhavshellingen og i de andre områdene, mens vinden vil blåse lett og dreie mot øst i Middelhavshellingen.

Når det gjelder onsdag, varsler det statlige værbyrået et verre scenario i regionen, med “overskyet eller overskyet himmel med byger og utbredt tordenvær, som lokalt kan være kraftig eller vedvarende” i begynnelsen av dagen. I løpet av ettermiddagen vil situasjonen normalisere seg. I Malaga er sannsynligheten for regn 65 % frem til midt på dagen, da den synker til anekdotiske 5 %.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: