78 nye «sosialboliger» i Nueva Andalucia

Publisert

På en tomt tilhørende rådhuset skal det bygges til sammen 78 nye boenheter. 50 av boligene skal selges under markedspris til unge med små inntekter.

Området Nueva Andalucia er blant de mest populære for nordmenn og svensker i Marbella-området.

Enhetene på 72m2 skal selges for rundt 142.000 Euro. Det blir gitt 6.235 Euro fra rådhuset som del av egenkapitalen man må stille for å få kjøpe en av leilighetene. 23 av leilighetene i bygget vil bli lagt ut på det åpne markedet til en pris av rundt 197.000 Euro for 90m2. Tre boliger skal tilpasses og tilbys funksjonshemmede.

Ordfører i Marbella, Ángeles Muñoz, sier prisen på disse boligene ligger på rundt 60% av det som er markedspris i området.

«Alle» kan kjøperne

Kravet for å få kjøpe en av boligene er at man har bodd i Marbella i minst fire år sammenhengende. Man må ha minst 7.500 Euro i årlig inntekt men ikke mer enn fire ganger IPREM, Indicador Público de Renta de Efectos Múltiples. IPREM er en inntektsgrense brukt i Spania for å avgjøre om man kan motta sosialhjelp etc.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: