651 delfiner mellom Fuengirola og Benaládena

Publisert

Marinbiologier har mottatt meldinger om observerte delfiner 651 ganger i kystområdet mellom Benaládena og Fuengirola. Det er 6-7 forskjellige arter delfin man har observert på Costa del Sol flere av dem regnes for å være nesten utryddet som følger av menneskers aktivitet.

I Bilbao ble det nylig arrangert en nasjonal kongress for marinbiologer og andre som jobber med delfiner og småhval i Spania. Her påpekte man viktigheten av at man rapporterer inn observasjoner. Dette er viktig for å bedre kunne verne om dyrene og få et bedre bilde av hvor de holder til og deres vandremønstre langs kysten. Organisasjonene Oceansea og UICN er blant de som jobber med kartlegging og for å forbedre forholdene for sjøpattedyr langs kysten av Spania.

Ved å bedre verne en gruppe dyr oppnår man som regel et bedre fungerende økosystem og et stort antall dyr får bedre kår.

Delfiner er ganske vanlige langs kysten av Spania, selv om enkelte arter er svært truet. Spesielt steder hvor geografien tvinger pattedyrene nære land er de vanlige å se. Det kan være seg østlige delen av Costa del Sol hvor også hvaler er vanlige å se fra båter. Eller sjøen utenfor Denia på Costa Blanca hvor avstanden mellom fastlandet og Balearene (Mallorca, Ibiza etc) er smalest.

Delfiner trekker ofte mot oppdrettsanlegg, som utenfor Albir og Altea, hvor overforing av oppdrettsfisk gjør at det er mye “gratis” mat får dyrene å finne rundt mærene.

Skilpadder var vanlige dyr langs kysten av Spania. De er nesten helt borte nå da masseturisme og boligbygging langs kysten har gjort det nesten umulig for dyrene å legge sine egg i sanden.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter