17-årig svenske skulle utføre bestillings-drap på Costa del Sol

Publisert

En 17 år gammel svensk statsborger ble nylig arrestert i Torremolinos, mistenkt for å ha opptrådt som leiemorder og planlagt å utføre et leiemord. Det er i skrivende stund uklart hvem som var det tiltenkte offeret. Den mindreårige forventes nå å bli utlevert til Sverige.

El Confidencial var først ute med nyheten om 17-åringen, som også var etterlyst av svenske myndigheter i Vänersborg etter en europeisk arrestordre for drapsplanlegging.

Ifølge etterforskningen ankom den mindreårige til Spania 30. april for å utføre et leiemord. Den 9. mai ble han arrestert i Torremolinos av den spanske politienheten YDYCO, som arbeider mot organisert kriminalitet. Ved den anledningen beslagla politiet et skytevåpen.

17-åringen, som blir myndig om to måneder, opplyste da han ble pågrepet at han var på ferie. Han ønsker ikke å bli utlevert til Sverige.

Da han ble pågrepet, hadde han ingen identitetspapirer, men har siden blitt identifisert.

Spansk politi sier at antallet kriminelle med tilknytning til gjengkriminalitet blir stadig yngre.

17-åringen med tilknytning til Vest-Sverige skal ha avtalt med en annen person å drepe en tredje person i Spania. Det er uklart hvem offeret er. I bytte mot leiemordet fikk han penger til reisen, overnatting, klær og til å kjøpe en scooter.

Den unge mannen sitter for tiden på en isolert avdeling på et fengsel i påvente av utlevering til Sverige.

I følge rettskilder sitert i spansk presse, risikerer at 17-åringen blir dømt til livsvarig fengsel for å ha planlagt et drap. Han risikerer også fem års fengsel for ulovlig våpenbesittelse dersom lovbruddet anses som grovt.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: