Norske Martin Ødegaard forlater den spanske ligaen

Publisert

Gjennom august måneden stormet ryktene om at den norske fotballstjernen Martin Ødegaard skulle offisielt forlate Real Madrid til fordel for Arsenal. Nå er dette bekreftet og Ødegaard er nå å se i Premier League denne fotballsesongen.

Welcome Høme”

Det hele ble offisielt da Arsenal skrev “Welcome høme, Martin Ødegaard” på Twitter. I samme tweet avslørte de også at spilleren skulle få gå med nummer 8 på trøya.

Den norske spilleren har vært i Arsenal på lån i løpet av de siste månedene av 2020/21-sesongen. Hans målscoringer i klubben var trolig med på å påvirke oddsen og flere begynte å tippe i Arsenal sin favør på casino.

Nå skal alt ligge til rette for at Ødegaard kommer tilbake til laget, denne gangen på permanent basis, etter at Premier League-klubben og Real Madrid forhandlet seg fram til en overgangssum.

Arsenal skal ha vært villig til å betale 400 millioner kroner for Ødegaard, noe som gjør den 22 år gamle fotballspilleren til den dyreste norske spilleren noensinne. Avtalen gjelder fram til 2026.

Tidenes yngste spiller for Real Madrid

De første årene Martin Ødegaard tilbragte i Madrid ble stort sett brukt på den spanske storklubbens reservelag Castilla. Han fikk likevel også kjent på hvordan det var å spille i den hvite og sorte trøya under hans debut for førstelaget våren 2015. Dette var, og er fortsatt, et historisk øyeblikk ettersom han ble tidenes yngste Real Madrid-spiller.

Debuten var samme året han ble kjøpt og hentet av den spanske storklubben Siden den gang har Ødegaard vært på lån i flere ulike klubber. Deriblant Heerenveen, Vitesse og Real Sociedad, før han til slutt hadde 6 måneder i Arsenal.

Flere medier har meldt og spekulert i at Martin Ødegaard sin største grunn til å forlate Real Madrid har vært frykten for å være langt bak i køen for spilletid. Dette vil nok mange forstå, for en fotballspiller sitt største ønske er å være på banen, ikke bli sittende på en benk.

Å være en del av en klubb som vil å se han spille på banen er det Ødegaard ønsker og trenger nå. Å ha én klubb å holde til over lang tid, med de samme lagkameratene flere sesonger etter hverandre og få oppleve en slags flyt i spillet vil også være en oppskrift på stor utvikling og suksess, sier flere fotballeksperter.

En sjanse for at han vender tilbake?

Det er ingen hemmelighet at det har vært stas for mange nordmenn at Martin Ødegaard har spilt for Real Madrid. Spania er en reisefavoritt for mange nordmenn, og det å få med seg Ødegaard spille en kamp i ferien har gitt minneverdige opplevelser.

Man skal likevel ikke være for rask til å avskrive en retur til Real Madrid for Ødegaard en vakker. Dette har skjedd før, for eksempel da Carlo Ancelotti returnerte til den samme klubben etter han forsvant i 2015. Seks år senere var han igjen en Real Madrid spiller.

Konklusjon

Overgangen fra Real Madrid til Arsenal gjør at Martin Ødegaard altså er ferdig i den spanske storklubben etter omtrent syv år i fotballklubben. I 2015 vant Real Madrid konkurransen som så og si hele fotball-Europa deltok i da de kjøpte den 16 år gamle nordmannen fra Strømsgodset. Nå står et nytt fotballeventyr fremfor den unge spilleren i den engelske ligaen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter