Vaskedama stjal fra norske hotell-gjester i Mogán

Publisert

Flere norske turister er blant ofrene. Guardia Civil på Gran Canaria etterforsket den 8. april 2024 en 45 år gammel kvinne med rulleblad som påstått gjerningsmann til seks tyverier, fire mindre alvorlige og to mindre alvorlige. De ble begått på rommene på hotellet i Mogán kommune der hun jobbet i rengjøringstjenesten som nestleder.

Det hele begynte 29. juni 2023 da Guardia Civil startet å motta det som ble en bølge av anmeldelser ved politistasjonen i Puerto Rico-Mogán for påståtte tyverier begått på rommene på det samme hotellet.

Alle tyveriene fant sted på dagtid, aldri etter kl. 17.00, alltid med gjestene til stede og uten tegn til bruk av makt eller klatring for å få tilgang til rommene, samt ransaking av kundenes eiendeler, hovedsakelig for å stjele kontanter, til tross for at smykker eller andre verdifulle gjenstander som nettbrett eller mobiltelefoner var synlige.

Guardia Civil gjennomførte en krevende og langvarig etterforskning, der de analyserte avlesningene fra de elektroniske låsene på rommene der de påståtte forbrytelsene fant sted, tok opp vitneforklaringer og så på mange timer med opptak fra videoovervåkningssystemet som var installert i hotellkomplekset.

Avlesningene av de elektroniske låsene på rommene viste kun at hotellpersonalet hadde hatt adgang, og opptakene fra sikkerhetssystemet som var installert på hotellet, viste ikke at personer utenfor hotellet hadde hatt adgang.

Det ble derfor konkludert med at den påståtte gjerningspersonen kunne være en ansatt i romrengjøringstjenesten som fungerte som nestleder, ettersom hun hadde tilgang til sine underordnedes elektroniske nøkler og utøvde sin overlegenhet over nyansatte slik at de åpnet dørene til rommene de rengjorde ved hjelp av identifikasjonskortene sine under påskudd av å kontrollere tilstanden til det utførte arbeidet, noe som betydde at personen som var under etterforskning, ikke dukket opp i avlesningene av disse.

Etter å ha innhentet alle bevisene, ble det iverksatt en politiaksjon den dagen den mistenkte kom tilbake på jobb etter en fridag, med den hensikt å overraske henne da hun forlot jobben og foreta en overfladisk ransaking av hennes personlige eiendeler, samt bilen hun vanligvis brukte for å reise til arbeidsstedet.

Da hun ble overrasket av agentene, kastet hun to kort på bakken som sammenfalt med elektroniske nøkler til hotellansatte, og forsøkte å kvitte seg med 750 euro i kontanter som hun hadde gjemt i underbuksene sine.

I bilen ble det beslaglagt et bankkort i navnet til en person som har bodd lenge på hotellet, 150 euro, 500 norske kroner og 20 svenske kroner i sedler. Disse gjenstandene ble umiddelbart beslaglagt, og det viste seg at kortene stemte overens med de elektroniske nøklene til hotellets rengjøringspersonale, hvorav en hadde blitt brukt til å få tilgang til rommene der tyveriene skal ha blitt begått.

Saken ble sendt til den kompetente domstolen i San Bartolomé de Tirajana.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter