Tyveri fra bagasje: Guardia Civil arresterer 14 flyplassansatte

Publisert

Fjorten ansatte ved en av Spanias største flyplasser for turister er arrestert mistenkt for å ha stjålet gjenstander fra innsjekket bagasje, opplyser Guardia Civil fredag.

Politiet beslagla angivelig stjålne gjenstander til en verdi av nesten 2 millioner euro, inkludert rundt 13 000 euro i kontanter, fra gruppen av ansatte ved den største flyplassen på Tenerife på Kanariøyene, heter det i en uttalelse. Ytterligere 20 flyplassansatte er under etterforskning i samme sak.

Flyplassen Sur-Reina Sofía de Tenerife håndterer rundt 11 millioner passasjerer i året, de fleste av dem europeiske turister. Etterforskningen ble innledet etter en økning i antall klager fra passasjerer om gjenstander som manglet i bagasjen, heter det i politiets uttalelse.

Tyveriene skjedde mens bagasjen ble plassert i flyets lasterom, opplyser politiet.

Når koffertene ble overført til flyene, ble de lastet og losset i et langsommere tempo og med større avstand mellom dem. Inne i lasterommet brøt de påståtte tyvene opp koffertene uten at resten av brukerne kunne se dem, og punkterte glidelåsen på koffertene for å åpne dem helt. Deretter tok de ut verdisaker og lukket dem igjen, slik at koffertene så ut som om de ikke hadde blitt tuklet med.

Ifølge politiets uttalelse var de påståtte medlemmene av banden “perfekt strukturert, med hierarkisk definerte funksjoner”. Hvert medlem var ansvarlig for en av handlingene i forbrytelsen: valg av fly, gjemming av de stjålne gjenstandene, fjerning av dem fra flyplassens fasiliteter, salg til smykkehandlere eller via internett og fordeling av fortjenesten.

Guardia Civil gjennomførte flere ransakinger, både i skapene til flyplassansatte og i deres private biler og hjem. Myndighetene beslagla 29 luksusklokker, 120 smykker, 22 eksklusive mobiltelefoner og diverse elektronisk utstyr. Politiet mener at de mistenkte hadde solgt mange andre varer på nettet eller i lokale butikker.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter