Skandinaver må få reise på «grønt» til Kanariøyene

Publisert

Storbritannia kunngjorde at de fra nå av vil dele opp Spania i smitte-regioner så man separat kan gi grønt lys for reise til f.eks. Kanariøyene uavhengig av smitte-tallene fra Madrid eller Nord-Spania.

Storbritannia gjør allerede dette for Hellas hvor man har klassifisert de forskjellige øyene og fastlandet forskjellig.

Samtalene om dette har foregått over tid mellom det britiske transport-departementet og Spanias regjering. Forhandlingene har gått gjennom EUs institusjoner så man følger de retningslinjer EU har offentliggjort for opp og nedskalering av restriksjoner på reise innad i EU/EØS området.

En talsmann for den spanske regjeringen sier den igjen begynte dette arbeidet i det man ble kjent med Storbritannias avgjørelse rundt reiser til Hellas. Samtidig sier spanjolene at man håper modellen også vil bli adoptert av Tyskland og de Skandinaviske landene, alle viktige for vintersesongen på Kanariøyene.

Les også: Ikke en eneste Covid-smittet turist, Benidorm må bli «grønt»

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter