Krever at det blir slutt på kamel-turene på Lanzarote

Publisert

Organisasjonen Franz Weber mener at det bør søkes andre sysselsettings-alternativer for kamelene som frakter turister i Timanfaya på Tenerife. Bakgrunnen for klagen er at en turist har filmet en video der en kameldriver gjentatte ganger slår en ung kamel til å reise seg opp for å bære to turister.

Det er organisasjonen Franz Weber som nå formelt ber myndighetene til å finne alternative arbeids- og forretningsmuligheter for kameldriverne i Timanfaya på Lanzarote.

Leonardo Anselmi, direktør for Franz Weber-stiftelsen for Sør-Europa og Latin-Amerika, sier at det kanariske samfunnet bør begynne å snakke om dette problemet. Franz Weber-stiftelsen er på sin side tydelig på at kamelturer i Timanfaya må stoppes.

“I virkeligheten er det kameler som bærer mye mer vekt enn de kan bære”, sier Anselmi. Organisasjonen anmeldte forholdene for kamelene for to år siden, uten å få noe svar fra myndighetene på Lanzarote.

Leonardo Anselmi sier at “så lenge disse kamelene brukes, må dyrevelferdsstandardene være svært strenge, spesielt i naturparken”.

For øyeblikket og etter at videoen har fått konsekvenser, har rådhuset i Yaiza forpliktet seg til å etterforske saken.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter