Flyktningmottak på Kanariøyene i ferd med å kollapse

Publisert

Økt usikkerhet i Sahel-regionen, rapporter om hungersnød i Afrika og det ødeleggende jordskjelvet i Marokko gjør at mange, hovedsakelig mannlige migranter setter sitt håp til mafialignende menneskesmuglerbander for å komme seg til Kanariøyene.

Selv om de risikerer livet.

Hittil i 2023 har over 14 000 migranter ankommet Kanariøyene, og det rapporteres om et kollapset flyktningmottak på øyene etter hvert som kanoer, båter og gummibåter med flyktninger ankommer i stadig større antall.

Antallet flyktninger har økt med 24,6 prosent sammenlignet med 2022, eller 2837 personer, ifølge avisen ABC.

Tallet for fjoråret og perioden 1. januar til 31. august er allerede slått, da totalt 11 439 flyktninger ankom øyene.

Og tallet har fortsatt å stige i september.

I midten av måneden hadde antallet flyktninger for året steget til 14 359. Myndighetene er tvunget til å plassere dem på hotell.

Problemet med enslige mindreårige er ifølge myndighetene på øyene et økende problem, med over 2500.

Candelaria Delgado, sosialrådgiver i Kanariøyenes regionale regjering, etterlyser medansvar slik at de mindreårige overføres til regioner på fastlandet.

Kanariøyenes president Fernando Clavijo har bedt om et møte med tidligere statsminister Pedro Sánchez og krever støtte fra sentralregjeringen i den alvorlige migrasjonskrisen Kanariøyene står overfor.

Clavijo har også tatt saken opp med EU-kommisjonen og krever samme behandling som den italienske øya Lampedusa, som også opplever en alvorlig migrasjonskrise.

Aktuelle tall viser at Kanariøyene tar imot mer enn halvparten av alle flyktninger som ankommer Spania.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter