Disse seks strendene syd på Gran Canaria har blått flagg i 2023

Publisert

Gran Canaria har blitt tildelt 13 blå flagg i 2023, ett mer enn ved forrige utdeling av denne miljøprisen. Tre av Kanariøyenes mest kjente strender, syd på øya, har fått tilbake Blått flagg 2023: Maspalomas, Meloneras og San Agustín, sør på Gran Canaria.

Playa Puerto de Mogán, Mogán

Stranden i Mogán er en perfekt kombinasjon alltid rolig vann, fin sand og et av verdens beste klimaer gjør den til et privilegert sted der stress og problemer forsvinner.

Det er en strand som er ideell for barn, veldig trygg takket være bølgebryteren som omgir den, og som hindrer bølgene i å trenge inn til kysten og gir de besøkende et blått hav som alltid er rolig. Derfor er det ikke uvanlig å se barn leke i sanden i El Puerto de Mogán, den perfekte familiestranden sør på Gran Canaria.

Mogán-stranden er liten, men full av liv, og her kan du se fiskene svømme langs strandkanten eller utøve en rekke vannsportaktiviteter som kajakkpadling, dykking, havfiske eller padlesurfing. Hvis du reiser med familien, kan du også ta en hyggelig tur med barna i en pedalbåt. Alle disse aktivitetene kan bestilles på selve stranden.

Rundt Mogán-stranden finner du en livlig strandpromenade full av barer, kafeer og restauranter hvor du kan nyte en vakker solnedgang på en av terrassene. Restaurantene serverer garantert fersk fisk fra havnen.

Playa Pasito Blanco, San Bartolomé de Tirajana

Pasito Blanco-stranden i San Bartolomé de Tirajana er en 203 meter lang, mørk sandstrand ved siden av havnen i Pasito Blanco.

Parkeringsplassen ligger langs gaten La Goleta, mer enn 500 meter fra stranden. Du kommer til stranden til fots fra inngangen til urbanisasjonen Pasito Blanco. Vær oppmerksom på at stranden er stengt om natten med en port.

Playa de San Agustín

Sør på Gran Canaria ligger stranden San Agustín i turistsenteret med samme navn. Det er en turiststrand som har alle fordelene med innkvartering og tjenester, men den er også veldig rolig fordi det ikke er så mye folk her. Til og med nettene er rolige, siden det ikke er det typiske maset i et turistområde. Stranden i San Agustín er perfekt for å slappe av i flere dager i strekk, men hvis roen ikke er nok, ligger et av øyas største thalassoterapisentre like i nærheten.

Stranden i San Agustín er en over 600 meter lang bystrand med myk, ristet sand. Vannet er rolig og det er lite strøm, og bølgene er moderate nok til at de minste kan hoppe i bølgene. Og på den lange strandpromenaden, som i sør er forbundet med turistsenteret Playa del Inglés, er det mange terrasser, barer og restauranter hvor du kan spise.

Playa Meloneras

Denne stranden er nesten 500 meter lang og 75 meter bred, og er en av de mest populære på Gran Canaria takket være beliggenheten, bare noen få meter fra de imponerende sanddynene i Maspalomas. Den er tilgjengelig fra sentrum av San Bartolomé de Tirajana, og er omgitt av en vakker strandpromenade som tilbyr alle tjenester som hører til i et turistområde, som restauranter, butikker og barer der man kan ta seg en drink.

Selv om den ikke er forbundet med Maspalomas-stranden, da den er adskilt av et fyrtårn, er de to strendene forbundet ved lavvann, noe som gjør det veldig hyggelig å spasere mellom dem. Stranden har også solsengutleie, badevakt, dusjer og toaletter.

Playa Maspalomas

På den sørlige delen av øya Gran Canaria, omkranset av det spesielle naturreservatet Maspalomas Dunes, ligger stranden i turiststedet Maspalomas: nesten tre kilometer med myk, gyllen sand og lite bølger ved siden av en rekke hoteller og leiligheter. Stranden ligger i et landskap med sanddyner i bevegelse, og i solnedgangen skimtes silhuetten av Maspalomas fyrtårn.

Maspalomas-stranden har flere strekninger som passer for alle besøkende. På vestsiden ligger stranden i tilknytning til turistsenteret i Maspalomas, og her er det ideelle tilbud for barnefamilier, med solsenger og parasoller til leie, dusjer og strandbarer. I vest, mot Punta de Maspalomas, finnes det områder for vannsport og nudisme.

Playa del Inglés

Playa del Inglés er en av de mest berømte turiststrendene på Gran Canaria. Den ligger sør på øya, med nesten tre kilometer med gyllen sand og rolig vann, ved siden av det spesielle naturreservatet Maspalomas-sanddynene, og med en rekke hotellfasiliteter og leiligheter. På hele strekningen er det områder med tilbud til familier og områder som er dedikert til sportsaktiviteter som volleyball og strandfotball. Et unikt sted for den perfekte strandferien for hele familien.

Playa del Inglés er en enorm kystlinje som strekker seg fra det store turistsenteret Playa del Inglés og sørover til Punta de Maspalomas. I nordenden finnes det et stort utvalg av overnattingssteder og mange servicetilbud som er ideelle for en familieferie, for eksempel utleie av parasoller, toaletter, dusjer og strandbarer der du kan spise en matbit. Og etter hvert som stranden blir en del av Punta, blir den villere, og antallet surfesteder og naturistområder øker.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter