Bli kjent med Kanariske hulemalerier, Cueva Pintada på Gran Canaria

Publisert

Gran Canaria, en av de vakre Kanariøyene i Spania, er kjent for sine fantastiske strender og naturlige skjønnhet. Men øya har også en fascinerende historie å by på, og en av de mest bemerkelsesverdige historiske skattene er Cueva Pintada, som bokstavelig talt betyr “den malte grotten”.

Cueva Pintada er en arkeologisk perle som ligger i byen Gáldar, nordvest på Gran Canaria. Denne gamle hulen er dekket av bemalte vegger og er et ekstraordinært eksempel på den opprinnelig kanariske kulturen som kom fra Nord-Afrikas Berbere før spanjolenes invasjon.

Hulens vegger er utsmykket med intrikate geometriske mønstre og livlige farger, og disse unike maleriene har overlevd i mer enn 500 år. De avslører en fascinerende innsikt i livsstilen og troen til de gamle kanarierne.

Besøkende til Cueva Pintada vil kunne utforske det omkringliggende arkeologiske området som inkluderer utgravde boliger og landbruksområder. Guidede turer tilbys for å gi en dyptgående forståelse av den historiske betydningen av dette bemerkelsesverdige stedet.

Museet som ligger ved inngangen til Cueva Pintada gir ytterligere innsikt i den kanariske kulturen, og utstiller funn fra utgravningene som viser de gamle innbyggernes dagligliv.

Praktisk informasjon:

  • Adresse: Calle Audiencia, 2, 35460 Gáldar, Las Palmas, Gran Canaria, Spania
  • Åpningstider: Tirsdag til søndag, kl. 10.00–18.00 (stengt på mandager)
  • Inngangsbillett: Voksne 6 euro, barn under 12 år gratis (prisene kan endres, så det er lurt å sjekke de offisielle nettstedene før besøket).

Hvordan komme dit:

Cueva Pintada er enkelt tilgjengelig med bil eller offentlig transport. Fra hovedstaden Las Palmas de Gran Canaria tar det omtrent 30 minutters kjøretur til Gáldar. Alternativt kan du ta bussen fra Las Palmas til Gáldar, og deretter en kort spasertur til Cueva Pintada.

En tur til Cueva Pintada på Gran Canaria er en unik mulighet til å dykke inn i øyas rike historie og oppleve den fantastiske kanariske kulturen. Ta turen til dette historiske stedet og la deg fascinere av de fargerike maleriene og den rike arven som ligger gjemt i denne gamle hulen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter