Advarer mot fiendtlige holdninger mot turister

Publisert

De økende protestene mot utnyttelsen av øyene bekymrer regionspresident Fernando Clavijo (Coalición Canaria), som uttrykker bekymring for at negative reaksjoner på turismen kan favorisere konkurrerende reisemål. Det hevdes at aktivisme mot den nåværende turistmodellen på Kanariøyene tiltrekker seg internasjonal oppmerksomhet og kan skade øyenes viktigste næring.

Clavijo advarer mot at et negativt bilde av turismen spres internasjonalt, særlig gjennom tyske og britiske medier. Nasjonaliteter som er svært viktige for næringslivet på Kanariøyene.

Samtidig ønsker han en rolig debatt om turismemodellen velkommen og understreker viktigheten av å finne en balanse som ikke setter øyenes økonomi, som i stor grad er avhengig av turisme, i fare.

Sultestreik mot byggeprosjekter

Regionspresidentens utspill kommer etter at det 20. april ble arrangert en demonstrasjon på fem av øyene med krav om tiltak for å regulere turistsektoren. Den regionale regjeringen understreker at den allerede er i gang med reformer, blant annet et boligdekret og en lov om ferieboliger, for å begrense turismens negative innvirkning på fastboende.

Miljøvernere har nylig innledet en sultestreik mot byggeprosjekter i La Tejita og Adeje, noe som tyder på en økende frustrasjon over turismens innvirkning på øyene. Kritikerne hevder at utnyttelsen av turistsektoren har ført til økt fattigdom, arbeidsledighet og sosial ekskludering på øyene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter