80,4 millioner euro i brannskader på Tenerife

Publisert

På grunn av den nåværende situasjonen vil regjeringen erklære Tenerife for “katastrofeområde” på fredag.

Cabildo de Tenerife, de regionale myndighetne, har gjort en første vurdering av skadene etter skogbrannen som har herjet på øya siden 15. august, og som nå har stabilisert seg etter å ha brent nesten 15 000 hektar i en omkrets på 90 kilometer i 12 kommuner, og anslår skadene til 80,4 millioner euro.

Det opplyser øyas president Rosa Dávila, som minner om at ministerrådet trolig vil erklære Tenerife for “katastrofeområde” på fredag.

“De anslåtte skadene på infrastrukturen i Cabildo alene og skadene på gjenoppbyggingen av Teide nasjonalpark anslås til rundt 80,4 millioner euro”, sa hun og påpekte at primærsektoren er en av dem som er hardest rammet av brannen.

Dávila påpekte at øysamfunnet har jobbet “intenst” for å få denne første vurderingen av skadene, slik at den kan gjøres tilgjengelig for den spanske regjeringen, slik at den kan erklære øya som “katastrofeområde”.

Her la han særlig vekt på at disse 80,4 millionene bare gjelder veier, hydraulisk infrastruktur og konsekvensene for landbruket, “og alt dette betyr for Teide nasjonalpark, skogområdene og de vernede naturområdene på øya vår”.

Presidenten påpekte at brannen, “den største på Kanariøyene de siste 40 årene”, utvilsomt har innvirkning på livet til de som driver med jordbruk og husdyrhold, som er berørt av vanningen, og at hun derfor forventet en reaksjon fra den spanske regjeringen, “slik president Sánchez forventet”.

På den annen side sier Dávila at brannen gir grunn til ettertanke, “og det er behovet for en permanent sjøflybase på Kanariøyene”.
“Etter tre år med forferdelige branner på hele Kanariøyene og etter brannen på Tenerife, tror jeg ikke lenger det er noen tvil om at Kanariøyene trenger en permanent sjøflybase”.

Presidenten mener at den spanske regjeringens begrunnelse fra 2020 om at andre områder ikke ville bli berørt, “ikke lenger holder vann etter å ha opplevd denne forferdelige brannen som har lagt Tenerife i ruiner, med økonomiske og miljømessige skader uten sidestykke”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter