400 geiter følger tradisjonen og bader i havet

Publisert

Geitenes bading i havet er en av de faste begivenhetene under San Juan-festlighetene i Puerto de la Cruz på Gran Canaria

Denne lørdagen var Puerto de la Cruz vertskap for det nedarvede ritualet med geitebadet, der mer enn 400 geiter deltok sammen med gjeterne sine, som samlet seg på fiskekaien for å gjennomføre et ritual som tiltrekker seg stor oppmerksomhet fra innbyggere og besøkende i turistbyen San Juan hver morgen.

Fra tidlig om morgenen er det et yrende folkeliv på den historiske kaien og i området rundt for å se på geiteflokkene fra hele den nordlige delen av Tenerife. Og med hjelp av Asociación Cultural de Amigos del Baño de Las Cabras en el Mar, ledet av president Amílcar Fariña, kommer de også sammen for å feire andre tradisjoner, som for eksempel intelligensspillene med professor José Manuel Espinel eller utstillingen av Palo-spillet med Asociación Cultural Auchón Guanil.

“Geitebadet i havet er bare kjærlighet og tradisjon som vi må kjenne til og spre, slik at det forblir hos oss for alltid, med den kjærligheten til arven vår som vi hevder at vi er stolte av det Puerto de la Cruz har vært, er og vil være”, sa ordføreren i Puerto de la Cruz, Marco González, som tok imot geitene på kaikanten.

Badingen av geitene i havet, som i sin tid ble promotert av den kjente Chucho Dorta og gjenopprettet takket være forskningsarbeidet og støtten fra professoren og Kanariøyene-prisvinneren Manuel Lorenzo Perera, er en del av festlighetene i San Juan, som byen har feiret hele uken for å fortsette å dele de gamle tradisjonene som er en del av byens kulturarv.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter