Utleieprisene i Spania stiger

Publisert

Utleieprisene i Spania steg med 3,3 prosent i 2015. Det viser tall fra eiendomsportalen Idealista.com. Catalonia har hatt den største prisstigningen, etterfulgt av Balearene og Madrid-regionen. Enkelte regioner har også opplevde prisnedgang, men jevnt over er det oppgang i markedet. Den gjennomsnittlige månedsleien for 100 kvadratmeter er for øyeblikket anslått til ca. 700 euro, en pris som gjelder generelt men som vil være mer representativ for det regulære boligutleiet i Spania enn ferieutleie der prisene normalt er høyere.

Når man ser nærmere på regionene der utleieprisene har økt mest i 2015 ligger Catalonia med regionshovedstaden Barcelona øverst på listen (en prisstigning på hele 13,3 prosent). Deretter kommer Balearene der prisene har økt med 10,3 prosent og Madrid-regionen med en økning på 7,6 prosent. Enkelte regioner har også opplevde nedgang i utleieprisene, nærmere bestemt prosent Galicia (-3,7 prosent), Extremadura (-3,4 prosent) og Asturias (-2,2 prosent).

Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for utleie i Spania er for øyeblikket på ca. 7 euro (700 euro for 100 kvadratmeter). Prisen som er basert på all utleie formidlet via den Internett-baserte eiendomsformidleren Idealista.com gjelder alle typer utleie, også ferieboliger. Prisen vil imidlertid være mer representativ for den regulære boligutleien i Spania. Ferieutleie er mer sesongbasert  med kortere utleietid og høyere priser. Prisnivået vil også variere mye fra sted til sted. Barcelona er for øyeblikket den dyreste byen på utleiemarkedet (15,3 euro per km2), etterfulgt av Madrid (12,4 euro) og San Sebastian i Baskerland (11,6 euro).

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter