Støtter ikke opprop mot hus-okkupanter

Publisert

Partiene som styrer Valencia regionen og Valencia-provinsen, PSOE og Compromis, stemte ned et forslag fra Partido Popular. Forslaget fra opposisjonen ville gitt flere midler til kampen mot ulovlig okkupasjon av boliger i provinsen.

Til tross for mye omtale i media er okkupering av boliger i Spania bare opp 5% for perioden januar til juni 2020 sammenliknet med samme periode året før.

Det spanske innenriks-departementet lagde i september en ny politi-innstruks som gjør det enklere og raskere å kaste ut okkupanter.

PSOE, det spanske sosialistpartiet, ville ikke støtte forslaget. Deres «regjerings-kollega» Compromis, er kjent som et venstre-populistisk parti som støtter opp om Valensiansk nasjonalisme. Compromis, i dagens form, ble til i kjølvannet av spanjolenes frustrasjon etter finans-krisen og kutt i offentlig sektor. Compromis støtter en katalansk løsrivelse fra Spania og mange mener partiet har samme ambisjon for Valencia-regionen selv om partiet ikke vil bekrefte det offentlig.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter