Hus-okkupantene skal ut – Innenriks-departementet lager ny politi-instruks

Publisert

Spanias innenriks-minister Fernando Grande-Marlaska bekrefter at hans departement nå er i sluttfasen med formuleringen av en ny politi-innstruks. Det ferdige dokumentet vil gjøre det klart for politiet hvordan de skal fremtre når forlatte boliger eventuelt blir forsøkt okkupert. Departementets sier dokumentet vil gjøre det klart at okkupanter skal «fjernes umiddelbart». Dette gjelder de tilfellene man definerer som «allanamiento de morada» – altså hvor en bolig er bebodd, møblert i bruk etc. En feriebolig regnes i høyeste grad som bebodd selv om man ikke er tilstede.

I tilfeller hvor en eiendom er «forlatt» er man inne i et gråområde hvor politiet trenger domstolens beslutning. Man må da bekrefte ovenfor domstolen hvem eier er før fullmakt til utkastelse vil bli gikk.

Les også:

Hus okkupanter skal kastes ut umiddelbart

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter