Storsalg av bolig fra krisebankene

Publisert

Spanias finans- og restruktureringsselskap Sareb også kjent som «Verstingbanken» gjør sitt største enkeltstående salg av eiendommer noensinne. Leilighetskomplekser for totalt én milliard euro skal ut på markedet, de fleste i Catalonia, Andalucia, Madrid, Galicia og Comunidad Valenciana.

I følge den spanske næringslivsavisen Expansión er Sareb på utkikk etter en stor kjøper. Foreløpig har imidlertid ingen firmaer kommet med konkrete bud. Eiendommene er fordelt på flere regioner, herunder Catalonia, Andalucia, Madrid, Galicia og Comunidad Valenciana der Costa Blanc hører hjemme. Til sammen er det snakk om verdier for opp mot én milliard euro.

Det nasjonale finans- og restruktureringsselskapet Sareb (Sociedad de Gestión de Activos procedentes de la Reestructuración Bancaria) forvalter eiendom fra de gjeldstyngede bankene den spanske stat har måttet redde etter finanskrisen i 2008, deriblant BFA-Bankia, Catalunya Banc, NGC Banco-Banco Gallego og Banco de Valencia.

Fordi Sareb har overtatt porteføljene til de kriserammede bankene har selskapet fått tilnavnet «Verstingbanken» (Banco malo). Navnet er imidlertid misvisende i det Sareb ikke selv har lisens til å drive bankvirksomhet.

Det er ikke første gang i 2016 at Sareb selger unna eiendom. I april i år la selskapet ut over 2.300 boliger for salg på forskjellige steder langs spanskekysten.

Les også: Legger ut 2.300 kystboliger for salg

Foto: Et av Sarebs leilighetskomplekser på Ibiza.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter