13.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
19.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Stabilitet i eiendomsmarkedet

Etter kollapsen for åtte år siden er eiendomsmarkedet i Spania igjen preget av stabilitet. Det skriver eiendomsportalen Fotocasa på sine hjemmesider. I følge det Schibsted-eide selskapet gikk prisene på brukte boliger opp med 0,9 prosent i tredje kvartal. Det er den nest høyeste kvartalsmessige prisstigningen siden slutten av 2007, bare overgått av økningen på 1,1 prosent i andre kvartal i fjor. Beregningene er basert på Fotocasas egne data over kjøp og slag av eiendom.

I følge Fotocasa lå den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen på brukte boliger i Spania ved utgangen av september i år på 1.636 euro. Selskapets analyser tilsier at prisene på markedet nå er stabile, etter å ha gått ned med totalt 45 prosent siden det kunstig høye nivået i 2007 (med andre ord før krisen, da boligboblen var på sitt største).

Fotocasa registrerer små variasjoner i gjennomsnittlig kvadratmeterpris de siste månedene, noe som tas som en bekreftelse at markedet er stabilt. Samtidig er det fremdeles stor variasjon fra sted til sted i Spania. Mens mange regioner opplever prisstigning, faller prisene fremdeles andre steder både kvartalsmessig og i årlige sammenlikninger. Årsaken til prisnedgangen i enkelte regioner er i følge Fotocasa at markedet på disse stedene enda ikke er kommet i balanse etter krisen i 2008.

Les også: Prisøkning i storbyer og på feriesteder

 

Foto: Paseo Abel Sánchez, Málaga

 

Relaterte saker

- Advertisement -