Spania slipper gigantbot om boliglån

Publisert

Europakommisjoen har fjernet den varslede boten på 80 millioner Euro. EU har over tid krevd at Spania rydder opp i lovverket som har gitt rom for at spanske banker har kunne ta relativt høye gebyrer når nye lån på boliger skal registreres.

En uke etter at Spanias nye lov om boliglån gikk i kraft trakk EU bort trusselen om en bot til staten på 80 millioner Euro. Spanjolene vedtok loven tre og et halvt år etter EUs krav til Spania i 2016. EU sendte den gang et brev til Madrid hvor man krevde at spanjolene rettet seg etter EUs lover om finans. Det ble den gangen varslet en bot på 105.991 Euro pr dag spanjolenes lovverk var i strid med EUs.

Kostnader knytte til notar, eiendomsregister og Gestoria betales nå av banken, ikke av lånekunden som inntil nylig var vanlig praksis. Den nye loven som sparer lånekunder mellom €500 og €1000 Euro trådte i kraft 16. juni.

Les vår guide om det å låne penger til bolig i Spania

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter