Skal rive rikingenes egen resort

Publisert

Etter en prosess på tre år har spansk høyesterett bestemt at luksus-resorten Valdecañas må rives. Til nå har man bygget og solgt over 400 luksusvillaer på øya som går over 130 hektar.

Øya ligger midt i en innsjø i Caceres. Her har medlemmer av den spanske kongefamilien tilbrakt helger og ferier. Toppolitikere, blant dem tidligere statsminister Jose Maria Aznar, knyttes til Valdecañas samt flere kjente ansikter fra spansk kultur-liv.

På øya har man anlagt egen kunstig strand og en golfbane. Fellesanlegget bærer nå et vist preg av forfall. Selskapet som drev anlegget gikk konkurs i 2015.

Regional høyesterett for Extremadura erklærte prosjektet ulovlig og annullerte prosjektets tillatelser i 2011. Hele anlegget er bygget i midt inne i en naturparken Parque Natural de Monfragüe.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter