Ser mulig bremsing i boligmarkedet

Publisert

Økende renter og økonomisk usikkerhet samtidig som man ser muligheter for økonomisk resesjon kan bremse den høye farten man lenge har sett i det spanske bolig-markedet.

2021 var et rekord-år for omsetning av boliger i Spania. Man må 13 år tilbake i tid for å finne liknende tall. Også i 2022 har man sett en rekke rekorder knyttet til omsetning og priser. Bare i April måned så man over 50.000 boliger få nye eiere. Nå ser man antydninger til en moderasjon i markedet i det lånekunder ser sine avdrag stige.

Det er uansett det nasjonale markedet som er mest følsomt for økonomiske svingninger. Markedet hvor utlendinger handler bolig er noe isolert fra spansk økonomi. Utlendinger har gjerne oppsparte midler fra hjemlandet. Mange er pensjonister eller selvstendig næringsdrivende med bedre økonomi enn den jevne spanjol. Spanjoler fra Madrid-regionen og Nord-Spania er uansett en del av det samme markedet for ferieboliger langs kysten av Middelhavet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: