Sakte boligmarked – Antall solgte boliger ned 12%

Publisert

Ny tall lagt frem for antall omsatte boliger i september måned viser en nedgang i aktiviteten på 12%.

Tallene kommer fra det nasjonale byrået for statistikk i Spania, INE. Totalt ble det solgt 37.995 boliger i september måned. Sammenliknet med samme periode året før representerer dette en nedgang på 12%.

I august måned så man også en merkbar lavere aktivitet sammenliknet med året før med en nedgang på hele 21%.

Samtidig som antallet solgte boliger går ned ser man at antallet nye boliger som selges øker i Spania.

Det er flere faktorer som ligger bak tallene. Etter finanskrisen var det ett stort etterslep av kjøpere noe som førte til svært høy aktivitet i årene som fulgte. Spania har i flere år nå vært i en spesiell politisk situasjon uten noen styredyktig regjering. Det er flere år siden man kunne vedta noe nytt statsbudsjett, dette merkes på økonomien i landet og mange boligkjøpere og investorer har i 2018 vært avventende på grunn av dette. Internasjonal usikkerhet som følge av handels-konflikter med USA kommer på toppen av dette.

Til tross for redusert aktivitet i markedet ser man at prisene fortsatt øker. Prisene har spesielt i det Spanske storbyene nådd nivåer som gjør det svært vanskelig for nyetablerere.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter