Prisøkning på boliger også i mai

Publisert

Kvadratmeterprisen på boliger i Spania er per dags dato 1.566 euro i gjennomsnitt. En økning på nærmere 1 prosent fra april og over 3 prosent sammenliknet med mai i fjor. Det opplyser eiendomsportalen Pisos. Rapporten viser at prisnivået har hatt en svak økning sammenliknet med i fjor, noe som også fremgikk av spanske myndigheters beregninger for første kvartal i år. Samtidig er det stor variasjon i markedet. Tall fra andre eiendomsaktører viser for eksempel at prisene på bruktbolig ikke har endret seg nevneverdig, men heller gått noe ned sammenliknet med i fjor.

Variasjon ser ut til å være stikkordet når det spanske eiendomsmarkedet skal beskrives. Mens prisene går ned på enkelte steder som La Rioja, Navarra og andre regioner i nord, er boliger det siste året blitt dyrere i Castilla-La Mancha, på Balearene og i Andalucía. De tre byene der prisene har steget mest er Palma på Mallorca (7,89 prosent), Barcelona (7,21 prosent ) og Las Palmas på Gran Canaria (7,06 prosent).

Rapporten fra Pisos.com viser likevel at prisnivået fra april til mai i gjennomsnitt har steget. I følge oversikten er stigningen på 0,88 prosent fra arpil til mai og 3,11 prosent det siste året (fra mai i fjor til mai i år). At prisene går oppover fremgikk også nylig av den siste kvartalsrapporten til spanske myndigheter ved departement for utvikling, Ministerio de Fomento.

Les også: Boligprisene opp med 2,4 prosent

I følge Pisos ligger den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen i Spania for øyeblikket på 1.566 euro. Forskjellene er imidlertid store på tvers av regionene, med Baskerland i nord som det dyreste (2.822 euro) og Castilla-La Mancha midt i landet som det billigste (998 euro). Kvadratmeterprisen for Comunidad Valenciana der Costa Blanca hører hjemme er til sammenlikning på 1.262 euro.

 

Svak nedgang i prisnivået for brukte boliger

Samtidig melder andre aktører i markedet om prisnedgang når man kun ser på bruktboliger. I følge Idealista.com som baserer sin informasjon på eiendomsannonser fra deres Internett-sider, nærmere 400.000 i tallet, har prisene på bruktbolig i gjennomsnitt gått ned med 0,2 fra april til mai og 3,4 prosent det siste året.

Sammenlikner man de forskjellige opplysningene ser man også en annen tendens. På de mest populærer stedene langs Middelhavskysten, på Balearene og på Kanariøyene har prisene det siste året gått jevnt oppover, både for nye og brukte boliger.

Les også: Spanske boligpriser varierer

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter