Prisøkning for første gang siden 2010

Publisert

Prisene i eiendomsmarkedet går oppover for første gang siden 2010. I følge tall fra spansk statistisk sentralbyrå (INE) er det snakk om en økning på 0,7 prosent fra andre til tredje kvartal i år. Krisen i eiendomsmarkedet startet i slutten av 2007. Seks år senere er bunnen i markedet nådd skriver avisen El País.

I hele ti av Spanias søtten regioner går prisene oppover i tredje kvartal. Høyest er økning på Balearene, der prisene fra juni til oktober gikk opp med 2 prosent. Deretter kommer Comunidad Valenciana med en prisøkning på 1,8 prosent. I sistnevnte region er Alicante-provinsen og Costa Blanca viktige markeder. Prisøkningen gjelder for både nye og gamle boliger.

De regionene i landet som derimot opplever størst prisnedgang er Navarra og Asturias helt nord i Spania, med henholdsvis 1,3 og 1,2 prosent.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter