Økt aktivitet i byggebransjen

Publisert

De siste et til to årene har etterspørselen etter eiendom i Spania økt og prisene har gått opp. Tall fra spanske myndigheter viser nå at aktivitet innen byggebransjen også har økt. Fra januar til oktober har antall byggetillatelser gitt til nye prosjekter gått opp med nærmere tretti prosent. Tallene for de to siste månedene er ikke klare, men alt tyder på at 2015 vil bli det beste året siden 2011. Etter flere år med stillstand i bransjen etter krisen, kom det første tegnet til oppgang i 2014. Etter det har antallet byggetillatelser gått oppover.

Tall fra spanske myndigheter (Ministerio de Fomento) viser at 39.871 byggesøknader ble godkjent fra januar til og med oktober i år. Det betyr en økning på 29,2 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Rundt 70 prosent av alle tillatelsene som er gis gjelder leiligheter.

Skiftet i det spanske byggemarkedet kom i 2014 da man fikk en vekst på nærmere to prosent, den første økningen på syv år. Den foreløpig laveste aktiviteten i bransjen ble registrert i 2013 med kun 34.288 byggesøknader. Til sammenlikning var toppnivået før finanskrisen og sammenbruddet i eiendomsbransjen i 2006 på 865.561 saker.

I følge eiendomsportalen Idealista.com og avisen El País har man i tillegg til økningen i byggesaker også fått vekst innen markedet for oppusning og restaurering av hus. I løpet av årets ti første måneder har antallet søknader av denne typen økt med 12,9 prosent til totalt 21.474.

Les også: Året boligmarkedet stabiliserte seg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter