Økende andel utlendinger i Spanias boligmarked

Publisert

Antallet dansker som har kjøpt bolig i Spania siste halvår har økt med hele 18.2%. Og Costa Blanca er igjen stedet flest utlendinger kjøper bolig, nesten 1/3 av utlendinger som kjøpte eiendom i Spania handlet her.

Andelen boliger i Spania som kjøpes av utlendinger økte med 5.4% første halvdel av 2018 viser nye tall. 53.359 av eiendommene som ble solgt hadde en kjøper uten spansk pass. Tallet er i historisk sammenheng det største man har målt.

Boligmarkedet i Spania oppfattes som svært attraktivt. Takket være eiendomskrisen som nå ligger bak Spania ligger prisene langt under tidligere rekorder samtidig som markedet viser både høyt volum og stigende priser. Siden 2014 har boligmarkedet i Spania vist tegn til forbedringer med både svakt økende priser og flere transaksjoner.

I gjennomsnitt betalte man 1687 Euro pr m2 for boligene som ble kjøpt av utlendinger første halvår.

Antallet briter har økt med 8.8%. De er største gruppen utenlandske boligkjøpere etterfulgt av Franskmenn, tyskere, rumenere og marokkanske borgere på femteplass som største utenlandske gruppe i det spanske boligmarkedet.

Flest kjøpte på Costa Blanca etterfulgt av Costa del Sol og Barcelona på tredjeplass.

Selv om antallet skandinaver som kjøper er stort i Spania er kjøpene fokusert på bestemte områder på kysten så på nasjonalt nivå er skandinaver ikke blant de største i markedet for utlendinger. Antallet svensker og nordmenn som handler har vært stort over flere år, de nye tallene viser at antallet dansker økte med hele 18.2%.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter