Økende aktivitet i boligmarkedet – korttidsleie på vei ned

Publisert

Mai måned dette året så et fall i antallet solgte boliger på 53.7% i forhold til året før. For Juni måned er fallet «bare» på 34.3% vier tall fra INE (Instituto Nacional de Estadística).

Sammenliknet med mai måned steg antallet transaksjoner 21.6%.

I forhold til størrelsen på befolkningen var det høyest aktivitet i Murcia med 103 transaksjoner pr. 100.000 innbyggere. Etterfulgt av Valencia-regionen, Cantabira og La Rioja med 87.

Flest transaksjoner i absolutte tall var det i Andalucia med 5141. I Valencia regionen byttet 3.450 boliger eier.

Færre vil leie ferieboliger – vil ha langtidsleie

Lavere aktivitet i den spanske turistsektoren har ført til at mellom 6-10% av boliger som har vært dedikert til ferieutleie nå går over til å leies ut på langtid. I Andalucia har man registrert at 4.000 boliger har endret type utleie som tilbys. På Costa del Sol var det spesielt britenes karantene-påbud som gjorde størst skade på denne sommerens forventede inntekter.

Les også: Nå blir det større utvalg av nybygg på Orihuela Costa

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter