Ny rente-indeks for lån i Euro kan erstatte EURIBOR

Publisert

Den Europeiske sentralbanken (ECB) har laget en ny renteinndeks som skal erstatte eller supplere dagens EURIBOR. Den nye €STR renten gjelder for korttids-lån i EURO.

Renteinndeksen skal vise hva bankene betaler «seg i mellom» når de låner penger av hverandre og andre finansinstituasjoner. €STR er laget slik at datagrunnlaget er mer åpent og med det skal den gi en mer presis og ha større tillitt i markedet enn dagens EURIBOR, som det finnes argumenter for er åpen for manipulasjon.

Sentralbanken jobber i dag for at €STR i fremtiden også kan gjelde lån med lengre løpetid og med det vil man åpne opp for at nye lån i Euro vil følge €STR og ikke lenger bare EURIBOR. President for ECB, Christine Lagarde, sier at man trenger en «plan B» for markedet, i tillegg til dagens EURIBOR.

Les SpaniaPostens guide til lån for bolig i Spania.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter