Ny «rekord» i solgte boliger

Publisert

Antallet boliglån gitt i mai måned viser at det ble gjort 26.579 operasjoner. Dette er nok en indikator som viser at boligmarkedet i Spania har høyere vekst og langt bedre «steming» enn på mange år.

 

Dette er 34.1% mer enn antallet lån tatt opp samme periode i 2015. 10% mer enn måneden før og opp 20% i forhold til mars måned. I gjennomsnitt lånes det 104.480 Euro når det kjøpes en bolig i Spania. Dette er ned 0.8% sammenlinket med mai 2015.

 

20% av lånetakerne valgte fastrente, resten lånte penger med en flytende rente. Dagens Euro-rente er såpass lav at det nå er svært gunstig å binde renta.

 

 

Flest nye lån ble det gitt til bolig-kjøpere i Andalucia / Costa del Sol med Katalonia (Barcelona) på andreplass. Kanariøyene var stedet hvor antallet operasjoner økte mest.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter