Ny “byggeboom” i Torrevieja

Publisert

Investorer satser i Torreviejas boligmarked. I fjor steg antallet godkjente eiendomsprosjekter med 45 prosent fra året før. I tillegg gikk boligsalget opp for tredje år på rad. Totalt ble det gjort over 4.700 transaksjoner i 2017, nytt og brukt under ett. Det er på linje med byer på over 300.000 innbyggere. Torrevieja har til sammenlikning knappe 84.000.

I likhet med resten av Spania skyldes veksten i eiendomsmarkedet i Torrevieja først og fremst salg av bruktboliger, nærmere 4.000 av totalt rundt 4.700 salg. Samtidig ser man økt interesse for nye prosjekter. I 2017 ble det gitt 251 byggetillatelser til større eiendomsprosjekter. Det vil si rundt 730 nye boliger, en økning på 45 prosent fra året før.

Torrevieja har de siste årene vært blant kommunene i Spania med størst aktivitet i boligmarkedet. Totalt finnes det 160.000 boliger i den populære badebyen. I 2015 ble det solgt til sammen 3.524 boliger. Året etter var tallet økt til 4.231 enheter. I fjor økte salget ytterligere til over 4.700 transaksjoner, et omfang som i absolutte tall er på størrelse med byer med over 300.000 innbyggere.

Samtidig ser man at antallet registrerte beboere i samme periode har gått betraktelig ned. I 2013 var innbyggertallet på rundt 105.000 personer. Ved utgangen av 2017 var tallet redusert til 83.500.


Hvorfor øker salget av eiendom, når innbyggertallet går ned?

Det reduserte innbyggertallet er ikke i harmoni med utviklingen på eiendomsmarkedet. Mye av årsaken til nedgangen skyldes imidlertid at folketallet lenge var kunstig høyt. Registrene ble angivelig ikke tilstrekkelig oppdatert ved fraflytting og dødsfall.

De siste årene er det gjort justeringer der innbyggere som ikke lenger bor i kommunen er strøket fra kommunens lister. I tillegg antas det at mange kjøpere velger ikke å registrere seg med bopel i kommunen, dels fordi de bare bor der deler av året og dels fordi motivasjonen til å registrere seg av forskjellige årsaker uteblir.

Les også: Torrevieja har tapt 20.000 innbyggere

 

Hvor skal det bygges nytt?

I følge Torrevieja kommune er mesteparten av de nye eiendomsprosjektene i byen lagt til områdene La Coronelita, Aguas Nuevas, Avenida de los Escorpiones og Punta Prima på grensen til Orihuela.

I tillegg er det planlagt å bygge høyhus i havneområdet i Torrevieja, ved avenyen Gregorio Marañón og parken Doña Sinforosa. Prosjektet består av to bygg som har fått navnet Torres Sinforosa, med 26 etasjer og en høyde på 82 meter. Byggetillaltelsen er imidlertid ikke ferdigbehandlet. I tillegg er utbyggingen regnet som kontroversiell og har møtt kritikk fra flere hold.

Les også: Går videre med høyhusplaner i Torrevieja 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter