Nesten 17% flere solgte boliger

Publisert

Offisielle tall fra det nasjonale statistikkbyrået, INE, viser at det i mars måned ble solgt 31.925 boliger i Spania. Dette er 16.8% flere enn mars måned i 2015.

 

Dette var den andre måneden på rad at det registrerte salget øker. I Februar måned var økningen på 15,8 prosent. Det er i hovedsak omsetningen av brukt-boliger som driver økningen. Det ble i mars solgt nesten 26.000 bruktboliger og om man utelukker salget av nye boliger er økningen ennå mer markant med 24.2 %.

 

Brukt opp nytt ned

Antallet solgte nye boliger går derimot ned. Tallene viser til en 6,6 prosent nedgang i forhold til mars 2015. Med hensyn til området, Kanariøyene er regionen hvor det ble registreret fleste salg per 100.000 innbyggere (127), etterfulgt av de Balearene øyene (108).

 

Nedgangen i solgte nye boliger henger trolig sammen med at det over mange år knapt har blitt satt i gang nye byggeprosjekter og utbyggerne har fokusert på å selge unna det man har, ikke bygge mer.

 

 

Men uten å ta hensyn til befolkning og fokus på vanlig tall er det Andalucia (Costa del Sol) som så flest salg nå i mars (6299) etterfulgt av Katalonia (5123), Madrid (4878) og Valencia (Costa Blanca) med 4186 omsatte boliger.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter